12 اسفند 1394 - 10:17 شناسه خبر: 4075 نسخه چاپی

یک مقام روس در تهران خبرداد:

طرح انجام مبادلات محصولات کشاورزی ایران و روسیه با ریال و روبل

طرح انجام مبادلات محصولات کشاورزی ایران و روسیه با ریال و روبل یک مقام روس در تهران خبرداد:
معاون وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه از تهیه طرح این کشور برای انجام مبادلات محصولات کشاورزی با ایران با واحد پولی روبل و ریال خبر داد.به گزارش روابط عمو ...

معاون وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه از تهیه طرح این کشور برای انجام مبادلات محصولات کشاورزی با ایران با واحد پولی روبل و ریال خبر داد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، سرگئی لوویچ لوین در نشستی با علی اکبر مهرفرد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی که به منظور بررسی مواضع و مشکلات تجارت کشاورزی دو کشور در تهران برگزار شد، گفت: تهران و مسکو باید شرایط جدید و در عین حال شفاف برای توسعه تجارت کشاورزی را فراهم کنند.
وی افزود: توسعه همکاری دو کشور مسیری طولانی دارد، اما باید از این مسیر عبور کرد و راه اندازی کریدور سبز گمرکی را لازمه افزایش حجم تجارت کشاورزی بین ایران و روسیه دانست .
به گفته این مقام روسیه، ایجاد کریدور سبز منجر به کاهش هزینه های گمرکی، تسریع مبادلات تجاری و کاهش بازبینی های اضافی در گمرکات دو کشور می شود.
لوین استفاده از انواع سیستم های حمل و نقل جاده ای، دریایی و هوایی برای صادرات و واردات محصولات کشاورزی دو کشور را مهم دانست و اظهارداشت: تجهیز کشتی ها به یخچال برای نگهداری از محصولات فسادپذیر کشاورزی اهمیت بسزایی دارد و تا این مهم تحقق نیابد، حمل و نقل دریایی امکان پذیر نیست.
معاون وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه با بیان این که توسعه حمل و نقل دریایی محصولات کشاورزی و مواد غذایی به سرمایه گذاری و همکاری های بخش دولتی و خصوصی دو کشور نیاز دارد، گفت : وظیفه دولت ها، ایجاد شرایط مطلوب برای بخش خصوصی است و آنها نباید جایگزین بخش خصوصی شوند.
وی موضوع گلایه برخی صادرکنندگان از بالا بودن تعرفه واردات روسیه را خاطرنشان ساخت و گفت: تعرفه واردات محصولات کشاورزی روسیه بین پنج تا 15 درصد است که رقم بالایی نیست و تجارایرانی باید اطلاعات بیشتری در مورد بازار و رژیم حقوقی روسیه بدست آورند.
لوین خواستار آن شد که تجار ایرانی به جای صادرات محصولات کشاورزی خود به روسیه از طریق کشورهایی مانند آذربایجان و ارمنستان، محصولات را مستقیم و با برند ایرانی به کشور متبوعش صادر کنند.
برپایه این گزارش ، علی اکبر مهرفرد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی نیز در این نشست اظهار داشت: براساس صحبت هایی که با رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، برای انتقال پول میان بانک ملی ایران و میر بیزینس بانک مسکو، مشکلی وجود ندارد و چنانچه مشکلی هم باشد، مربوط به بانک عامل است.
وی افزود:مشکلات موجود در این زمینه برطرف شده و در مورد انتقال پول توسط بانک مرکزی، نیاز به کار بیشتر توسط بانک های دو کشور است.
مهرفرد، فعال شدن کشتیرانی ایران را به منظور توسعه حمل و نقل دریایی محصولات کشاورزی بین دو کشور مورد تاکید قرار داد.
براساس این گزارش، تولید کنندگان و صادر کنندگان ایرانی حاضر در این نشست، ضمن اعلام آمادگی برای افزایش حجم تجارت محصولات کشاورزی با روسیه به مشکلات موجود از جمله تعرفه ها، ارزش گذاری محصولات در روسیه، تعیین استانداردهای مورد قبول دو طرف، کاهش ارزش پول روسیه و شیوه حمل و نقل محصولات را خاطرنشان ساختند.
همچنین تعیین تکلیف نکردن برای واحدهای جدید فرآوری آبزیان از سوی روسیه، طولانی شدن زمان صدور روادید تجاری و نقل و انتقال پول از دیگر مشکلات مطرح شده توسط تجار ایرانی در این نشست بود.
برخی از صادر کنندگان محصولات کشاروزی همچنین خواستار تاسیس بانک مشترک برای حل مشکلات مالی و حمایت دولتی دو کشور از بخش خصوصی و صادرات شدند.
به گزارشوزارت جهاد کشاورزی، سال گذشته حدود 110 هزارتن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید شد که بخشی از مازاد مصرف، سالیانه صادر می شود.
براساس تصمیم اتخاذ شده در کمیسیون مشترک همکاری های ایران و روسیه آبان ماه امسال در این کشور، دو طرف توافق کردند ارزش روابط اقتصادی تهران و مسکو را از نزدیک به دو میلیارد دلار کنونی به 10 میلیارد دلار در آینده ای نزدیک افزایش دهند.